[nggallery id=8]

The Office

LOCATION: Plano, TX  

WHAT: Remodel existing restaurant space in an expedited manor.

PROBLEM: With The Office Grill having not yet opened, they had a very minimal budget to begin this project. However, they needed a very quick turn around in order to open their doors to the public, thus generating some revenue and creating a bigger budget for the redesign of their space.

SOLUTION: walkermiranda came up with a plan to complete the redesign in phases in order to allow the restaurant to open in a timely manor and achieve the desired look. Major cosmetic enhancements involving textures and color were used to dramatically change appearance and feel of the interior. New color palette was implemented, and carpet that better reflected the desired environment was installed. The chef’s bar was created to center piece the room that opens into large format open kitchen. Black granite was utilized, and flanked the chef’s bar as well for dramatic effect. Lighting fixtures were removed and replaced, and walk in wine cellar was gutted and revamped to create an “office space” opening into the restaurant. Banquettes were recovered, as well as a community bench in bar area. The additional phases of this project will be implemented very soon, as the restaurant opened at the end of February.